2024.07.21.

Fedezd fel a leghasznosabb Google trükköket és tippeket, amelyekkel hatékonyabbá teheted a keresést és böngészést!

Google trükkök: hasznos tippek és praktikák

A Google keresője nem csak az interneten való keresést szolgálja, hanem számos hasznos funkcióval is rendelkezik, amelyekkel hatékonyabbá tehetjük a mindennapi munkánkat. Az alábbiakban bemutatunk néhány Google trükköt, amelyekkel időt spórolhatunk és pontosabb keresési eredményeket érhetünk el.

Időmegtakarítás speciális keresési operátorokkal

Az egyik leghatékonyabb Google trükk a speciális keresési operátorok használata. Ezek segítségével pontosabb találatokat érhetünk el:

 • Idézőjeles keresés: Ha idézőjelbe tesszük a keresési kifejezéseket (pl. „seo tippek”), a Google csak azokat az oldalakat fogja megjeleníteni, ahol a szavak pontosan ebben a sorrendben szerepelnek.
 • Filetype: Ha csak bizonyos fájltípusokat szeretnénk megjeleníteni, használhatjuk a filetype:pdf operátort a keresési kifejezés után (pl. marketing stratégia filetype:pdf).
 • Site: Meghatározott weboldalon belüli kereséshez használhatjuk a site: operátort (pl. site:kangadesign.hu keresőoptimalizálás).

Kép alapú keresés

Nem kell feltétlenül kulcsszavakat beírni a keresőbe, ha képet szeretnénk találni. A Google trükkök között szerepel a kép alapú keresés is. Ha van egy képünk, amit szeretnénk felhasználni, egyszerűen húzzuk be a Google képkereső mezőjébe, és a Google hasonló képeket fog keresni. Ez különösen hasznos, ha nagyobb felbontású vagy jobb minőségű változatokat szeretnénk találni.

Helykeresés a közelben

A Google segítségével könnyedén találhatunk helyeket és szolgáltatásokat a közelben. Például, ha egy jó éttermet keresünk, beírhatjuk a keresőbe az „étterem Budapest” kifejezést. Alternatívaként használhatjuk a „near me” parancsot is, például „autószerelő near me”, hogy a hozzánk legközelebbi autószerelőket találjuk meg.

SEO-specifikus Google trükkök

A SEO szakemberek számára is rengeteg Google trükk létezik, amelyekkel hatékonyabbá tehetik az optimalizálási folyamatokat:

 • Allintext: Az allintext: operátor segítségével a Google csak azokat az oldalakat fogja keresni, ahol az összes megadott keresési kifejezés szerepel a szövegben (pl. allintext:kerékpár túra Olaszország).
 • Inurl: Az inurl: operátorral a Google csak az URL-ekben keresi a megadott kifejezést (pl. inurl:marketing).
 • Define: Ha gyorsan meg akarunk tudni egy szó jelentését, a define: operátorral meghatározásokat találhatunk (pl. define:keresőoptimalizálás).

Keresési funkciók a Chrome böngészőben

A Google Chrome böngésző számos beépített funkcióval segíti a felhasználókat:

 • Omnibox: A címsorban nem csak URL-eket írhatunk be, hanem közvetlenül kereshetünk is. Ezzel időt spórolhatunk, mert nem kell először megnyitnunk a Google főoldalát.
 • Inkognitó mód: Ezzel a funkcióval privát módon böngészhetünk, így nem maradnak elmentett előzmények vagy cookie-k. Az inkognitó mód egyszerűen indítható az Ctrl + Shift + N billentyűkombinációval.

Rejtett játékok és szórakoztató funkciók

A Google számos rejtett játékkal és szórakoztató funkcióval is rendelkezik:

 • Atari Breakout: Írjuk be a keresőbe az „Atari Breakout” kifejezést és kattintsunk az „I’m Feeling Lucky” gombra, hogy játszhassunk ezzel a klasszikus játékkal.
 • Do a Barrel Roll: Ha beírjuk a keresőbe, hogy „Do a Barrel Roll”, a képernyő egy teljes fordulatot tesz.
 • Zerg Rush: Ezzel a játékkal kis piros „O” betűket kell elkapnunk, mielőtt letörölnék a találatok listáját.

Kapcsolódó oldalak keresése

Ha szeretnénk hasonló oldalakat találni egy adott témában, használhatjuk a related: operátort. Például, ha alternatívákat keresünk egy webshophoz, beírhatjuk a keresőbe: related:temu.com.

A fent bemutatott Google trükkök segítségével sokkal hatékonyabbá tehetjük a keresési folyamatait, és időt spórolhatunk meg a mindennapi feladatok során.

Marketing szövegírás – az online siker kulcsa

A mai digitális világban a marketing szövegírás szerepe elengedhetetlen az online sikerek eléréséhez. A hatékony szövegek nem csupán figyelemfelkeltőek, de képesek elkötelezni az olvasót és végül konverziókra bátorítani. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért fontos a marketing szövegírás, és hogyan segíthet neked is elérni üzleti céljaidat.

A szövegírás fontossága a tartalommarketingben

Az online tartalom minden formája – legyen az blogbejegyzés, közösségi média poszt, vagy akár egy YouTube videó leírása – szövegekre épül. Ezért elmondhatjuk, hogy a marketing szövegírás alapköve a tartalommarketingnek. Ahhoz, hogy a tartalom hatékony legyen, jól megírt szövegekre van szükség, amelyek képesek informálni, szórakoztatni és inspirálni az olvasót.

Miért van szükség marketing szövegírásra?

A marketing szövegírás segít:

 1. Figyelemfelkeltő szövegeket létrehozni.
 2. Megragadni és fenntartani a célcsoport figyelmét.
 3. Hatékonyabban értékesíteni termékeket vagy szolgáltatásokat.
 4. Növelni a vállalkozás bevételét.

Hogyan építsünk be SEO szempontokat a marketing szövegírásba?

A marketing szövegírás nemcsak az olvasóknak szól, hanem a keresőmotoroknak is. Ahhoz, hogy a weboldalad jól szerepeljen a Google találati listáján, kulcsszavakra optimalizált szövegekre van szükség. Érdemes alkalmazni olyan eszközöket, mint a Website Auditor vagy a Surfer SEO, amelyek segítenek meghatározni a megfelelő kulcsszavakat és azok optimális gyakoriságát.

Tippek a hatékony marketing szövegíráshoz

 • Ismerd a célközönséged: A jó marketing szövegírás alapja a célcsoport problémáinak ismerete. Így tudsz valóban releváns és megragadó tartalmat létrehozni.
 • Légy tömör és lényegre törő: Fókuszálj a lényeges információkra, hogy az olvasó ne veszítse el az érdeklődését.
 • Tudd, mit vársz az olvasótól: Egy jó marketing szöveg mindig tartalmazza a cselekvésre való felhívást (CTA), mint például „Kattints ide!”, „Rendeld meg!”, vagy „Kérj árajánlatot!”.

Gyakori hibák a marketing szövegírás során

Sok cégvezető tévesen gondolja, hogy az emberek ma már nem olvasnak hosszabb szövegeket. Ezért hajlamosak alábecsülni a marketing szövegírás fontosságát. Valójában a jól megírt szövegek még mindig az egyik leghatékonyabb eszközei az online értékesítésnek. Az unalmas vagy túlságosan szakmai szövegek helyett figyelmet kell fordítani arra, hogy a szöveg figyelemfelkeltő és ösztönző legyen.

Kreatív szövegírás vs. marketing szövegírás

A kreatív szövegírás célja lehet a szórakoztatás vagy a művészi önkifejezés, míg a marketing szövegírás célja az eladás növelése. A marketing szövegírásnak nem kell feltétlenül frappánsnak vagy szépnek lennie; a legfontosabb, hogy meggyőző legyen.

Bízd a profikra a szövegírást!

Ha nincs elegendő időd vagy tehetséged a marketing szövegírás terén, érdemes szakemberek segítségét kérni. Ügynökségek, mint a Kanga Design, szakértőkkel dolgoznak, akik segítenek a megfelelő szövegeket elkészíteni, így biztosítva, hogy a tartalmad hatékonyan elérje a célközönséget és növelje a konverziókat.